#PainavaSyy Lakko 28.11.2023 Riihimäellä, Lakkotoimisto auki 9-15, lounasaika 10-14

27.11.2023

  1. y

Painava syy

Ammattiliitto JHL vastustaa hallituksen tylyä leikkauslinjaa lakoilla ja muilla työtaistelutoimilla.  Meidän on pakko puolustaa jäsentemme työehtoja.

Aloitimme syyskuussa Painava syy -mielenosoitukset, mutta hallitus ei suostu edes keskustelemaan vaihtoehdoista leikkauksille. Siksi ammattiliitto JHL:n on nyt puolustettava työehtoja lakoilla. Työtaistelut alkoivat marraskuussa.

#Painavasyy-lakot viikolla 48

Lakkopäivystyksen puhelinnumero ja päivystysajat löytyvät jäsenviestistä. Jos et ole saanut viestiä vaikka olet töissä jossakin alla mainituista työpaikoista, tarkista ensin sähköpostisi roskapostikansio. Tarkista myös omaJHL:stä, että sähköpostiosoitteesi ja muutkin tietosi ovat oikein. Viime kädessä ota yhteyttä lakko@jhl.fi.

Lakkojenlisäksi JHL julistaa samoilla työpaikoilla ylityö- ja vuoronvaihtokiellon sekä tilapäisen siirron kiellon ajalle 24.−28.11.2023.


Poliittiset työtaistelut koskevat työvuoroja, jotka alkavat tiistaina 28.11. klo 00:01 ja 23:59 välisenä aikana alla mainituilla työpaikoilla.

Lisäksi JHL julistaa samoilla työpaikoilla ylityö- ja vuoronvaihtokiellon sekä tilapäisen siirron kiellon ajalle 24.−28.11.2023. Tilapäisen siirron kiellon tarkoituksena on estää tilanteet, joissa työntekijöitä siirretään esimerkiksi henkilöstövajauksesta johtuen eri työskentelypaikkoihin. Kielto tarkoittaa, ettei JHL:n jäsentä voida siirtää työskentelypaikasta toiseen tai työtehtävästä toiseen. Kaikista näistä siirroista kieltäydytään työtaisteluun vedoten.

  • Riihimäki: tekninen toimiala, elinvoima toimiala; maankäyttö, kaavoitus, ympäristönsuojelu ja rakennusvalvonta
  • Riihimäen Vesi: laitosyksikkö ja verkkoyksikkö.
  • Liitteessä ohjeet Riihimäen alueen lakonalaisille työntekijöille! TUle käymään lakkotoimistolla ja pääset myös lounaalle! Lakkotoimisto avoinna 9-15 ja sijaitsee Majakassa Teollisuusliiton toimistolla.