Mielenilmaus 9.12.2019

9.12.2019

Riihimäen Kunnalliset JHL ry 260 tekee poliittisen ulosmarssin työpaikoilta ma 9.12.2019 klo 12-16

Yhdistyksen tekemä ulosmarssipäätös sitoo kaikkia yhdistyksen jäseniä.
Syynä mielenilmaukseen on Riihimäen kaupunginvaltuuston ja -hallituksen päätökset ja kaupunginjohtajan asenne kaupungin työntekijöitä kohtaan.
Kaupungin hallituksen päätös yhteistoimintalain mukaisten (YT) neuvotteluiden aloittamisesta ei perustu todellisiin tuotannollisiin ja taloudellisiin syihin. Talousarvio on joka tapauksessa ylijäämäinen, kuten kolmena vuonna aiemminkin.
Kaupunginjohtajan näkemys henkilöstöstä on loukkaavaa, eikä hänellä tunnu olevan käsitystä siitä, miten työntekijät töitään hoitaa. Tämä on tullut esiin useista hänen lausunnoistaan ja sanomisistaan omista työntekijöistä ja ammattijärjestöistä” Kun esimiehetkin vastaavat kaikenmoisiin jos jonkinlaisten ammattijärjestöjen kysymyksiin.”
Riihimäen Kunnalliset JHL ry 260 haluaa kaupungin johdon näkevän omien työntekijöidensä arvon muunakin kuin palkkamenoina. Haluamme myös kaupunginjohtajan ymmärtävän ammattijärjestöt yhtenä osana organisaatiota emmekä voi hyväksyä hänen vihamielistä asennetta työntekijöiden edunvalvontaa kohtaan, johon jokaisella työntekijällä on oikeus.
Päivän kulku 9.12.2019:
Kaikki jäsenet poistuvat työpaikaltaan klo 12.
Kaikki jäsenet palaavat työpaikoilleen klo 16, jos työvuoroluettelossa ilmoitettu työaika ei ole päättynyt ennen klo 16.00 (mitään korvaavaa työtä tästä syystä kenenkään ei pidä suostua tekemään)

Olemme rajanneet ulosmarssin ulkopuolelle seuraavat yksiköt: Riihikoti/Uranuskoti hoitohenkilökunta,
Asumisyksikkö Kivari, kotihoito ja keittiö Kontio sekä virassa olevat.

Riihimäellä
4.12.2019
Riihimäen Kunnalliset JHL ry 260 hallitus
Laura Kankus
puheenjohtaja
0504729177