#viimeinenniitti

17.10.2018

JHL jatkaa poliittista työtaistelua, jolla vastustetaan irtisanomislakia. Kaksi päivää kestävä lakko alkaa maanantaina 22.10. klo 00.00 ja se näkyy siivouksessa, kiinteistöhuollossa, ruokapalveluissa sekä liikunta- kulttuuri- ja urheilutoimessa. Lakko päättyy tiistaina 23.10.klo 24. JHL:n aiemmin julkistamat ylityö- ja vuoronvaihtokiellot päättyvät sunnuntaina 21.10. klo 24.

Lakossa on yli 10 000 JHL.n jäsentä. Lue JHL:n verkkosivuilta koko tiedotteemme.

#viimeineniitti

Liiton tiedote

Liitto lähtee poliittiseen työtaisteluun, koska hallitus on jälleen kerran heikentämässä työntekijän asemaa. Hallitus haluaa helpottaa irtisanomista yrityksissä, joissa on töissä korkeintaan 10 henkeä. Asiantuntijoiden mukaan muutos ei paranna työllisyyttä. Sen sijaan se voi olla ensi askel kohti irtisanomissuojan laajempaa purkamista.


JHL on lähtenyt poliittiseen työtaisteluun, koska maan hallitus on jälleen kerran heikentämässä työntekijän asemaa. Hallitus haluaa helpottaa irtisanomista yrityksissä, joissa on töissä 10 henkeä tai alle. Työehtojen heikentäminen ei paranna työllisyyttä. Se on ensi askel kohti irtisanomissuojan laajempaa purkamista. Lisäksi esitys asettaisi työntekijät henkilöperusteisissa irtisanomistilanteissa eriarvoiseen asemaan työpaikan koon perusteella. Ammattiyhdistysliike ei hyväksy tätä.

Vaihe yksi päättyy

JHL:n aiemmin julistamat ylityö- ja vuoronvaihtokiellot päättyvät sunnuntaina 21. lokakuuta kello 24.00. Kiellot päättyvät kaikilla JHL:n sopimusaloilla, joille se julistettiin. Poikkeuksena on Koiviston Auto Oy, jossa kiellot päättyvät 28.10.2018.


Vaihe kaksi: kahden päivän poliittinen lakko lokakuussa

JHL julistaa poliittisen lakon ajalle 22.10. klo 00.00–23.10. klo 24.00.


Ketä lakko koskee

Kahden päivän polittinen lakko  – keitä lakko koskee, mitä työpaikkoja, toimet ennen lakkoa, lakon aikana ja sen päätyttyä (RIIHIMÄKI KVTES/TS/TTES Ruoka-, siivous-, kiinteistö-, liikunta- ja kulttuuritoimet​)

Virkasuhteessa olevat on rajattu lakon ulkopuolelle.

Päivitä yhteystietosi  – saat oikeaa tietoa
Vaihe yksi: ylityö- ja vuoronvaihtokielto
Miksi JHL vastustaa lakia
Materiaaleja – julisteita, lennäkkejä, Sipilän leikkauslista lennäkki ja video, fb-jakokuvia, kehyksiä