#PainavaSyy lakko Riihimäellä 14.12.2023

11.12.2023

Yhdistys on lakonalaisiin jäseniin yhteydessä sähköpostitse tai tekstiviestein. Lakkotoimiston tiedot ja muut selviävät tiedotteista. Seuraa siis tiedotusta.

Jos herää kysyttävää, ole yhetydessä puheenjohtajaan tai pääluottamusmieheen.

Lähde: JHL

Ammattiliiton lakko vaikuttaa voimakkaasti muun muassa busseihin, koulujen ja päiväkotien ruokailuun, julkisten tilojen siivoukseen ja puhtaanapitoon sekä liikuntapalveluihin. Lakossa ovat mukana myös JHL:n jäsenet, jotka työskentelevät Finavian palkkalistoilla Turun lentokentällä.

JHL on jo aiemmin tiedottanut vuorokauden kestävästä lakosta, joka käytännössä pysäyttää Suomen junaliikenteen torstaina 14. joulukuuta. JHL järjestää samana päivänä työtaistelun, joka kohdistuu voimalaitoksiin Vantaalla, Espoossa, Tampereelta, Naantalissa ja Pietarsaaressa. Lisäksi energia-alan lakossa 14. joulukuuta on mukana JHL:n työntekijöitä Tampereen Vera Oy:stä. Yhtiö rakentaa, huoltaa ja kunnossapitää sähköverkkoa.

JHL julistaa lähes kaikkiin lakkokohteisiin myös ylityö- ja vuoronvaihtokiellon sekä tilapäisen siirron kiellon ajalle 11.–14.12.2023. Kiellot eivät koske VR-Groupia eivätkä Finavian lakkokohdetta Turussa.

Ammattiliitto JHL on järjestänyt syksyn ja alkutalven aikana useita poliittisia lakkoja, jotka vastustavat hallituksen epäreilua politiikkaa. Suomen hallitus kaavailee rajuja heikennyksiä sosiaaliturvaan ja työntekijöiden perusoikeuksiin. JHL:n lakot ovat osa SAK:n Painava syy -kampanjaa.       

Lisätiedot:

JHL:n va. puheenjohtaja Håkan Ekström 040 828 2865